Celero Capital etablerar Reledo, en plattform inom facility management branschen

Celero Capital har tecknat avtal med ägarna till fyra företag – ICG Sverige AB, Ekebybruk Städ och Lokalservice AB, Bofint Städservice Sverige AB och Exiso AB – för att etablera Reledo med ambitionen att bli en ledande aktör inom facility management-branschen, genom att erbjuda skräddarsydda lösningar till SME-segmentet. Entreprenörerna och ledningsteamet kommer att äga cirka 15% av den nya gruppen.

 

Genom att kombinera fyra framgångsrika företag kommer Reledo redan från starten att ha en solid position på den svenska marknaden och kunna erbjuda kunderna en bred och skräddarsydd service för deras facility management-behov. I mars 2023 hade Reledo proforma-försäljning på cirka 230 miljoner SEK och har för närvarande över 400 anställda.

 

Facility management-marknaden – inklusive städning och mat & dryck – är en stor och fragmenterad marknad som över tid har visat stadig tillväxt med begränsad cyklikalitet, som gynnas av en fortsatt outsourcing-trend.

 

Etableringen av Reledo representerar det första steget för Celero Capital att konsolidera SME-segmentet av facility management-marknaden i Norden. Celero är för närvarande i dialog med ett antal högkvalitativa och kundorienterade företag och ser fram emot att vidare expandera Reledo inom en snar framtid.

 

Peter Möller, Managing Partner på Celero Capital, kommenterade: ”Vi är stolta över att tillkännage lanseringen av Reledo i samarbete med ICG, Bofint, Ekeby och Exiso. Skapandet av Reledo bygger på Celeros erfarenhet både när det gäller att samarbeta med entreprenörer och att följa förvärvsdrivna strategier. Vi ser nu fram emot att snabbt utveckla Reledo, genom att utnyttja fördelarna med att arbeta tillsammans som en grupp och genom att förvärva komplementära företag över facility management-marknaden.”

 

VD:arna för de fyra företagen; Carlos Said, Karin Linden, Lucas Börjesson och Mikael Norden, kommenterade gemensamt: ”Vi är glada att bli en del av Reledo och ser fram emot att utveckla gruppen tillsammans med Celero Capital. Genom att arbeta tillsammans kommer vi att vara ännu bättre positionerade för att erbjuda bredare och flexibla facility management-lösningar till våra kunder. Målet är att skapa trivsamma arbetsplatser och förenkla våra kunders vardag.”

 

Celero Capital rådgavs av Rene Partners, Hansen Advokatbyrå, Arkwright, Deloitte och Frank Partners.

 

 

Om ICG, Ekeby, Bofint och Exiso

 

CG Sverige AB är ett prisbelönt facility management-företag som erbjuder en bred tjänsteportfölj inklusive städning, kaffemaskiner, vatten, receptionstjänster och ytterligare tjänster.

 

Ekebybruk Städ och Lokalservice AB specialiserar sig på städtjänster för företag och bostadsrättsföreningar i Uppsala-regionen.

 

Bofint Städservice Sverige AB erbjuder städning av kontor, detaljhandelsbutiker och lager, med kompletterande tjänster inklusive kaffemaskiner, leverans av fruktkorgar och vaktmästartjänster i Göteborgsregionen.

 

Exiso AB erbjuder städlösningar för kunder med särskilda städbehov, såsom livsmedelsbutiker, skolor och industriella anläggningar..

 

 

Om Celero Capital

 

Celero Capital grundades 2022 och är en oberoende private equity firma som fokuserar på att göra majoritetsinvesteringar i högkvalitativa, nischade marknadsledare i det nordiska ”lower mid-market” segmentet. Mer specifikt söker Celero Capital efter bolag som är verksamma inom B2B & B2C-tjänster, nischade industrisektorer samt konsumentprodukter/e-handel.

 

Celero Capital ingår partnerskap med ägare och ledningsgrupper som har en tydlig passion för att utveckla sina företag. Celero Capital fokuserar på att accelerera den utvecklingen genom att stödja ledningen under hela investeringsresan med hjälp av sina ”Celero Accelerator Modules” (”CAMs”). CAMs representerar en viktig del av det operationella stöd som Celero erbjuder ägare och ledningsgrupper för att hjälpa dem realisera deras företags fulla potential.