Mimir Group förvärvar Billerud Managed Packaging

Mimir har kommit överens med Billerud AB (OM:BILL) om en avyttring av Managed Packaging, som erbjuder förpackningslösningar till globala varumärkesägare. Transaktionen förväntas slutföras under augusti 2023.

 

Avsikten att avyttra affärsenheten Managed Packaging till Mimir är en konsekvens av Billeruds fokus på förpackningsmaterial, vilket innebär en minskad strategisk betydelse av tjänsteerbjudanden. Försäljningen kommer att minska komplexiteten och positivt påverka Billeruds EBITDA-marginal.

 

”Managed Packaging har bidragit till Billerud med expertis inom optimering av fiberbaserade förpackningslösningar för globala varumärkesägare, men det finns inga synergier med vår kärnverksamhet, vilket är vårt fokus under de kommande åren. Managed Packaging kommer nu att få en ägare som vill utveckla verksamheten, till förmån för anställda och kunder”, säger Christoph Michalski, VD och koncernchef.

 

”Vi är glada över att kunna erbjuda en avyttringslösning till Billerud och vi ser fram emot att samarbeta med de anställda i Managed Packaging för att utveckla dess verksamhet som ett fristående företag. Mimir Groups expertis inom carve-outs och affärsutveckling på global nivå kommer att bli mycket användbar i Managed Packagings europeiska, asiatiska och nordamerikanska handelsmiljö”, säger Erik Bork, VD för Mimir Group.

 

Om Managed Packaging

Managed Packaging erbjuder skräddarsydda förpackningslösningar till globala varumärken och detaljhandelskedjor med tillverkning i Asien och ett stort nätverk av produktionspartners. Managed Packaging har 143 anställda i Asien, Europa och USA, och hade 2022 en nettoomsättning på 770 miljoner kronor.

 

Om Mimir

 

Mimir är ett globalt investmentbolag som förvärvar icke-kärnverksamheter i större företag och bolag som behöver ett operationellt inriktat ägande. Vi levererar transaktionslösningar till krävande säljare i många branscher och investerar långsiktigt. Vårt team har särskild expertis inom teknik, telekom, tillverkning, industri, läkemedel & kemikalier, medicinteknik samt papper & massa. Delägarna i Mimir kombinerar seniora bakgrunder från en rad olika branscher, med omfattande erfarenhet av att genomföra komplexa M&A-transaktioner i flera jurisdiktioner.

 

För frågor om Mimir, vänligen kontakta:

Joakim Notö, Styrelseordförande & Managing Partner, Mimir. Tel: +46 (0)739 86 36 37, joakim.noto@mimirinvest.com

 

 

För ytterligare information: https://mimirinvest.com/mimir-group-acquires-billerud-managed-packaging/