Nordic Capital Evolution investerar i Hjo Installation, en ledande leverantör av hållbara installationstjänster

Nordic Capital har ingått ett avtal om att investera i Hjo Installation, en svensk branschledare som tillhandahåller multidisciplinära installationstjänster och lösningar. Företaget hjälper sina kunder att optimera energieffektiviteten – och kommer att dra nytta av de ökande hållbarhetskraven. I samarbete med företagets ledning och grundare vill Nordic Capital stödja Hjo Installations fortsatta tillväxt.

Sedan starten 2019 har Hjo Installation uppvisat imponerande tillväxtsiffror, genomfört 60 förvärv och äger idag 51 bolag runt om i Sverige. Det snabbväxande företaget, med huvudkontor i Hjo i Västra Götalands län och över 1 100 anställda, har haft en årlig tillväxttakt på 21 procent sedan 2021. I dagsläget förväntas bolaget omsätta 2,3 miljarder kronor 2023.

Hjo Installations innovativa och decentraliserade arbetssätt, best practice-filosofi och multidisciplinära tjänsteportfölj har lagt en solid grund för fortsatt tillväxt. Hjo Installation är positionerat för att dra nytta av marknadstrender, ett åldrande fastighetsbestånd i Sverige, höga krav på att Sverige ska investera mer i bostäder och ökande hållbarhetskrav från kunderna. Bolagets imponerande tillväxt sedan 2019, spännande förvärv och hållbarhetsagenda stärker ytterligare Nordic Capitals förtroende för bolagets affärsmodell och långsiktiga strategi.

Nordic Capital kommer, i partnerskap med bolagets ledning och grundare, att stödja Hjo Installations tillväxtresa. Nordic Capital har mer än 30 års erfarenhet av att accelerera tillväxt, och Hjo Installation passar väl in i deras fokus att stödja tillväxtbolag med en hållbarhetsprofil.

”Vi har följt Hjo Installation under en längre tid och har imponerats av deras framgångsrika strategi och vision att samla duktiga installatörer och engagerade grundare av lokala företag över hela Sverige. Detta är ett bra exempel på ett tillväxtbolag med en stark M&A-agenda som Nordic Capital gillar att investera i. Vi är övertygade om att Nordic Capitals erfarenhet av att stödja företag med liknande ambitioner, våra omfattande branschnätverk och djupa sektorkunskap kommer att vara en möjliggörare för företaget”, säger Joakim Lundvall, Partner, Nordic Capital Advisors.

”Vi är glada att Nordic Capital har kommit ombord. Jag är verkligen stolt över alla våra kollegor och erfarna installatörer som gjort detta möjligt och för deras engagemang att skapa ett ledande företag i Sverige under en kort tidsperiod. Vi ser alla fram emot att skriva vårt nästa kapitel i nära samarbete med Nordic Capital. Deras erfarenhet och operativa kompetens kommer att vara värdefull för oss i vår tillväxtresa”, säger Christoffer Olbrich, VD för Hjo Installation.

Hjo Installation är Nordic Capital Evolution Funds senaste investering, efter förvärven av Qred och Autocirc i Sverige, Boost.ai i Norge, Care Fertility i Storbritannien och Equipe Zorgbedrijven i Nederländerna. Evolution Fund, en naturlig förlängning av Nordic Capitals nuvarande strategi med fokus på attraktiva undersektorer i norra Europa, är inriktad på investeringar i medelstora företag och restes på bara tre månader under 2021. Med 1,2 miljarder euro i utfäst kapital blev fonden kraftigt övertecknad och nådde sitt hårda tak, vilket avsevärt överträffade målet och underströk investerarnas förtroende för Nordic Capitals team och modell. De senaste investeringarna i Evolution Fund understryker Nordic Capitals ESG-fokus.

Det har överenskommits att villkoren för transaktionen inte ska offentliggöras. Transaktionen förväntas slutföras under Q3 2023 och är föremål för sedvanliga villkor för slutförande, inklusive relevanta myndighetsgodkännanden.

 

För ytterligare information:https://www.nordiccapital.com/news-views/press-releases/nordic-capital-invests-in-hjo-installation-a-leading-provider-of-sustainable-installation-services/